inloggen

familieberichten op internet

Gerben Bonno van Dijk

Condoleanceregister

Recente condoleances

Vrijdag 11 augustus 2017, 16:43u

Bonno van Dijk begin in 1965 als docent geschiedenid aan het Kennemer Lyceum. Ik herinner me zijn entrée in de klas nog goed: geen schuchter broekje van 25 jaar, maar een persoonlijkheid, met nog de geur van het Utrechtsch Studenten Corps, trad voor de klas. Hij deed meer dan les geven: hele acts werden opgevoerd zoals de slag bij Thermopylae waarbij hij vanaf de docententafel voordeed hoe de ene partij de andere bevocht. Hij speelde ook bij schoolvoorstellingen zoals in de musical 'De kleine Johannes' die ter ere van het 50-jarig bestaan van het Kennemer in de Stadsschouwburg werd opgevoerd. Ook deed hij namens het Kennmemer mee aan de jaarlijkse schoolwedstrijden die de KR&ZV Het Spaarne organiseerde. Hoewel je van elke docent zou mogen verwachten dat hij een bijdrage levert aan de vorming van zijn scholieren, was hij wat mij betreft een van de weinige.
Ik kwam hem in 2014 onverwacht tegen in de trein. Hij was in het gezelschap van een aantal vrienden. Gezien zijn goede geheugen hoopte ik dat hij me na het noemen van mijn naam zich zou herinneren. Helaas, ik kreeg de indruk dat er een lichte mist in zijn hoofd hing, want een verdere conversatie ging hij uit de weg.
Ik bewaar goede herinneringen aan hem. Hij was een docent uit roeping en heeft dat volledig waargemaakt.
Moge hij rusten in vrede.
Door: Arthur Stenfert Kroese

Woensdag 09 augustus 2017, 16:33u

mooi eerbetoon in de Volkskrant in de vorm van de column van Sylvia Witteman. Mijn zoon wist hierdoor meteen dat mijnheer Van Dijk was overleden.
Door: Simone Groen

Dinsdag 08 augustus 2017, 16:25u

Treurig nieuws!
Door: Sander van willigen

Meer condoleances >>>