inloggen

familieberichten op internet

Nieuws

Maandag 14 januari 2013, 15:53u

Uitvaartbeurs 'Leven&Sterven' zondag 10 februari

Persbericht 

Veel informatie, workshops, lezingen en 'het nieuwe rouwen' op uitvaartbeurs Leven & Sterven

'Mensen hebben vaak geen idee wat er allemaal mogelijk is bij een afscheid'  

ALKMAAR - ,,Afscheid van het leven; iedereen krijgt er mee te maken. Vandaag de dag is er echter zoveel mogelijk om een uitvaart puur persoonlijk te maken. Van bijzondere aandenkens van de overledene tot manieren hoe om te gaan met het stoffelijk overschot zoals balsemen. Daarom is deze beurs uniek. Want je kunt je op respectvolle en objectieve manier laten informeren hoe je een afscheid naar eigen smaak kunt invullen", stellen projectmanagers Elisa Kossen en Tessa de Waard. Op zondag 10 februari wordt de tweede editie gehouden van uitvaartbeurs Leven & Sterven, georganiseerd door HDC Media.      

 

Van 10.00 tot 16.30 uur is het hoofdkantoor aan de Edisonweg 10 in Alkmaar het decor voor deze bijzondere beurs. Bezoekers kunnen gratis en op een laagdrempelige manier kennismaken met wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Meer dan 35 bedrijven uit de uitvaartbranche doen mee.  Bezoekers én deelnemers vonden elkaar vorige keer in gepaste en aangename sfeer. Respectvol kennismaken met de laatste trends in uitvaartverzorging en rouwverwerking staat centraal. Juist doordat de standhouders ervaring hebben met emoties die bij een afscheid voorkomen, is er volop ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Voorbeeld: bij een herdenkingshanger met asresten van een ouder of kind, spelen heel andere emoties dan de aanschaf van een bedeltje bij de juwelier. 

Programma

De Uitvaartbeurs biedt veel praktische informatie. Juridische adviezen voor nabestaanden, een inloopspreekuur over erfrecht, drukwerk, asverstrooiingsmogelijkheden, afscheidsdekens, uitleg over balsemen tot en met rouwboeketten en geestelijke begeleiding: het programma is compleet. Daarnaast zijn er boeiende lezingen en workshops. Medium Karin Zentveldt biedt een reading aan. Daan Westerink (auteur en rouwdeskundige) houdt de interactieve lezing over ‘het nieuwe rouwen’. Eva Snieder van de Praktijk voor Rouw en Verlies vertelt over hoe deelname aan een rouwgroep helpt bij het eigen rouwproces.Patricia van Meerkerk belicht, op luchtige en muzikale manier, mogelijkheden om na de uitvaart dierbaren te memoreren. Caroline Segeren geeft een demonstratie van met de hand vervaardigde glazen kralen waarin as
of andere emotioneel geladen producten zijn verwerkt. Daarnaast is er een expositie van een (herdenkings)portretschilder, stands met assieraden en troost- en bedankgeschenken gemaakt van milieuvriendelijke materialen en er zijn bijzondere lijkkisten te zien.

De dag wordt opgeluisterd met sfeervolle muziek en er is een hapje en drankje.

Entree en parkeren is gratis.