inloggen

familieberichten op internet

Nieuws

Donderdag 14 juni 2012, 16:04u

Uitvaartbeurs familieberichten

Zwarte humor, diepgang, lijkwagens en groeten uit de hemel op geslaagde Uitvaartbeurs'
Een beetje onzinnig, maar je moet het leven toch doorkomen'

De krant en een uitvaartbeurs? Rare combinatie? In ieder geval een goed geslaagd idee. Want zondag 3 juni was het hoofdkantoor van HDC Media royaal gevuld met lijkkisten, urnen, rouwboeketten, as-hangers en volop bezoekers tijdens de eerste HDC Uitvaartbeurs. Circa 600 mensen lieten zich informeren over de laatste trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche.

De uitvaartbeurs kwam als 'vervolg'op het recent uitkomen van glossy uitvaartmagazine Leven & Sterven. Uiteraard kregen de bezoekers én deelnemers een exemplaar mee naar huis.  De 31 standhouders waren tevreden op de opkomst en doelgerichtheid van de bezoekers. Vreeker Begraafplaatservice: ,,Stukken beter een beurs waar we laatst stonden waar er teveel 'folderjagers en dagjesmensen' kwamen. Dan ga je de verkeerde mensen aandacht geven, iets dat hier niet voorkwam."

Asresten van pa om je nek

Bezoekers konden op (levens)vragen antwoord krijgen tijdens lezingen/presentaties. Zo kon je bij De Boeketterie een 'balanceboeket' samenstellen. Een fotoreading doen met 'gene zijde' bij Karin Zentveldt maar vooral een kijkje nemen in een wereld waar je menselijk gezien pas aan het eind van je leven mee in aanraking komt. Of waar je niet zo snel bijkomt als particulier.

 Joey Klaver van de Urnen Groothandel: ,,Normaal gesproken staan we alleen op vakbeurzen. Maar deze beurs is voor ons perfect om aan het normale publiek te laten zien wat er allemaal mogelijk is." Om vervolgens enthousiast de hanger om zijn nek te tonen met de asresten van zijn oma… Want laten we eerlijk zijn: centraal stond toch de eindigheid van ons leven. En hoe je afscheid neemt op de manier zoals jij dat wilt.

Zwarte humor

'Het leven is bederfelijk en doodgaan blijkbaar erfelijk' zingt Boudewijn de Groot in zijn Ballade van de Onsterfelijkheid. Dit soort droge en zwarte humor werd gepresenteerd door puntdichter Jan. J. Pieterse in vlijmscherpe woorden en zinnen. ,,In dit boekje heb ik alleen gedichten staan die precies 140 karakters tellen, precies het aantal van een tweet. Ach, beetje onzinnig maar je moet je leven toch doorkomen…"

Gepaste gitaarmuziek bij de entree, uitvaarthapjes' proeven of je verwonderen over de 3000 euro kostende vuurrode doodskist (diamantvorm van de Deense desiger Jacob Jensen): er was genoeg te zien en beleven. Ook buiten het kantoor alwaar een antieke lijkwagen van Charon, nostalgisch VW rouwbusje met ruwhouten kist en luxe Amerikaanse lijkwagens de bezoekers begroetten.

Meer dan de helft van de bezoekers kende de eerste HDC Media uitvaartbeurs het cijfer 8 toe. De locatie en aankleding kregen het predikaat 'goed'terwijl de bezoekers tevreden tot zeer tevreden waren over de informatie die ze kregen van de standhouders.

Tekst en foto's: Dirk Karten

Zij vielen in de prijzen
Wie na een bezoek aan de uitvaartbeurs deelnam aan de enquête, maakte kans op bijzondere prijzen. De onderstaande bezoekers vielen in de prijzen,
VAN HARTE GEFELICITEERD!! 

Het gesigneerde boek Groeten uit de Hemel van auteur Jan Vriend is gewonnen door;
de heer of mevrouw Van Doorn uit Noordwijk
de heer of mevrouw René Blog uit Alkmaar
de heer of mevrouw Van Wijnbergen uit  Zaandam
de heer of mevrouw Huikeshoven uit Amsterdam  

De tegoedbon van € 20,-, beschikbaar gesteld door Groenbloem Decoraties is gewonnen door;
de heer of mevrouw Dekker-Reinders uit Schagen 

De rondleiding voor vier personen plus high tea bij begraafplaats/crematorium Westerveld is gewonnen door;
Mevrouw v.d. Klugt uit Haarlem

De winnaars krijgen hun prijs thuisgestuurd of
er zal contact met ze opgenomen worden.

Over de uitslag kan verder niet worden gecorrespondeerd.